I don’t like pink Kunsteducatie

I don’t like pink | Kunsteducatie

Kunsteducatie voor groep 5 t/m 8 primair onderwijs

handleiding voorbeeld van de inhoud

Je kunt afspraken maken om deze kunsteducatie op jullie school aan te bieden via Je kunst in school van  Kunstloc.   

‘De kinderen gaan aan de slag met afval en overbodige spullen. Je plaatst een van de 3 opstellingen van I don’t like pink, die in twee koffers en een kist aankomen op school. I don’t like pink is een installatie met ongeveer duizend roze voorwerpen. Een verzameling ‘roze meuk’.

Wat kun je  allemaal doen met afval en overgebleven on-nutte spullen?  Hoeveel hebben we ??? Lidwien nodigt je uit om met de kinderen te gaan kijken op welke manieren afval en verzamelingen in de kunst voorkomen  en om er samen mee te gaan werken. In de handleiding die hoort bij de installatie vind je meerdere lessen over compositie, collages en assemblages. Ook worden tips genoemd om met de kinderen een dialoog aan te gaan over milieu, en hoe we omgaan met onze aarde en met elkaar. Per mail wordt de handleiding ook naar je toegestuurd, zodat je je kunt voorbereiden.

Lidwien van Noorden is beeldend kunstenaar. Haar werk is soms grof, soms verfijnd, soms conceptueel. Zij  maakt haar kunst met materiaal, indrukken en gedachten die ze ‘vindt’. Vanuit een vrije, open fantasie werkt ze met afgedankt materiaal en gevonden voorwerpen. Met anderen werkt zij regelmatig samen in projecten en multidisciplinaire uitvoeringen. Haar werk varieert van sculpturen en schilderijen tot performances en films.

Lidwien was vroeger docent beeldende vakken en adviseur voor het onderwijs. Ze is verbonden aan kunstenaarscollectief Ongekend en De nieuwe kunstruimte in ‘s-Hertogenbosch’.

Contemporary Artist

 

Je kunt afspraken maken om deze kunsteducatie op jullie school aan te bieden via Je kunst in school van  Kunstloc.

Bel me gerust als je meer  informatie wilt ; 0622967745.

 

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. . . . . . . . Adviseur. Opleider. Nachtburgemeester073.