Innoveren kun je leren

Nieuw. Meer nieuws

Innoveren kun je leren

Super bijeenkomst deze week. Enthousiaste deelnemers (wethouders en  ambtenaren) uit het hele land. Waar het over ging? Innovatie van werktradities. Over burgerparticipatie bij het inrichten van openbare ruimte. “Samen naar buiten”. Alvast een belangrijke aanbeveling ( later volgt meer): initiatieven en projecten die kleinschalig zijn ingezet zorgen dat burgers zich eigenaar kunnen voelen en weten (en dat is winst voor de duurzaamheid van de initiatieven).

Innoverend transformeren

In het sociale domein vinden veel veranderingen plaats. De term ‘innoveren‘ scoort hoog op internet. Wat is innoveren? Kun je dat leren? Niet alleen voor de inrichting van de buitenruimte, maar ook voor de transitie jeugdzorg. Wat heb je daarbij nodig?  Hoe betrek je jeugdigen en ouders bij de transities in het sociale domein?  Lucy Jacobs, Fawzi Salih en ik organiseren voor K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd op 3 december 2014 in ‘s-Hertogenbosch een inspiratiesessie, waar wethouders, raadsleden, ambtenaren en geïnteresserden met deze vragen aan de slag kunnen gaan.

Gastspreekster is Kim Spinder. Zij staat te boek als innovator en piraat. Kim helpt organisaties met veel lef en plezier om zich klaar te maken voor de toekomst: The Future Is Now. Kim is oprichter van de beweging We Quit Mail, het OpenLab en Deelstoel waarmee ze internationaal in de prijzen viel (o.a. Harvard M-Prize for Management Innovation in 2012). Verder spreekt Kim met grote regelmaat op congressen (o.a. TedX en MixMashup in San Francisco).

Het doel van de inspiratiesessie is tweeledig: Inspiratie & informatie over innovatie  en samen bouwstenen formuleren voor de innovatie van het sociaal domein in jouw gemeente en regio. Meer informatie over deze bijeenkomst tref je op de site van K2 .

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. Adviseur. Opleider.