Samen naar buiten

Niew. Meer nieuws

Samen naar buiten

Ook hartje zomer ben ik enthousiast aan het werk, onder andere om de volgende bijeenkomst van K2  op 17 september 2014 te organiseren.

“Samen naar Buiten”

Burgerparticipatie bij de inrichting en beheer van openbare ruimte

Tijdens deze bijeenkomst verzorgt Wilson Wong een inleiding. Hij verrichtte onderzoek naar burgerparticipatie in de stedelijke ontwikkeling. Hiervoor bestudeerde hij een drietal casussen: herinrichting van het Proveniersplein (Rotterdam), inrichting binnenterrein Onze tuin (Rotterdam) en crowdfunding initiatief Luchtsingel (Rotterdam).

Hoe burgerproof is de openbare ruimte in uw gemeente? Hoe betrekt u jeugdigen, ouderen en gehandicapten bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte? In hoeverre hebt u al een verbinding gemaakt tussen het beleid voor de openbare ruimte en andere beleidsterreinen? En samen met burgers? Openbare ruimte is het bindweefsel van gemeenten en draagt bij aan gezonde, gelukkige en evenwichtige burgers. Onderzoeken wijzen uit dat openbare ruimte en natuur een grote impact hebben op de sociale cohesie in wijken en het opgroeien van kinderen. Een belangrijke randvoorwaarde is de participatie van burgers (ook jeugd en ouderen) bij de inrichting en beheer van de openbare ruimte. Dit vraagt een andere houding van wethouders, raadsleden en ambtenaren en om integrale beleidsontwikkeling en –uitvoering.

Het programma en de uitnodiging treft u onder de volgende link:

“Samen naar Buiten”

Heeft u in uw gemeente een good practise die anderen kan inspireren of handvatten kan geven, dan nodig ik u van harte uit deze aan mij ( mail op K2) of Fawzi Salih door te geven. Wij zullen in de bijeenkomst ruimte maken om een selectie van good practises van deelnemers te presenteren aan de groep.

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. Adviseur. Opleider.