De week van het burgerinitiatief

Nieuw. Meer nieuws

De week van het burgerinitiatief K2

K2 organiseert deze week ontmoetingen en verhalen om anderen te inspireren bij de vragen rondom de ‘ partcipatiemaatschappij’.  Sinds de intrede van het woord ‘participatiemaatschappij’ in ons dagelijks leven, en het decentraal overdragen van overheidstaken en verantwoordelijkheden, is het sociale domein aan het veranderen. Voor iedereen betekent dat veel vragen en onzekerheden. Voor K2 het startschot om de overheid, maatschappij-georiënteerde organisaties en burgers dichter bij elkaar te brengen. Hoe kunnen we het sociale domein samen opnieuw inrichten?

DAG 1 INTERVIEW MET SHEILA SITALSING

Op dag 1 interview ik, namens K2,  Sheila Sitalsing, journaliste en columniste van de Volkskrant. Het verslag van de eerste dag van de week van het burgerinitiatief van K2 met een samenvatting van het interview met Sheila, tref je in de link onder haar foto:

Schermafbeelding 2014-06-04 om 13.38.44

“Ambtenaren moeten kun kantoor uitkomen en de wijk ingaan.” Sheila geeft haar mening en visie op de reeds aanwezige burgerinitiatieven, decentralisatie van overheidsbevoegdheden en -verantwoordelijkheden en hoe burgers en overheid hiermee om moeten gaan.

DAG 3 DE MARATHONDAG

Op dag 3  van de week van het  burgerinitiatief  is  de marathondag voor de K2 crew aangebroken. Zij bezoeken een vijftal verschillende initiatieven, waaronder ook ‘ De tuin der lusten‘ in  Den Bosch. Een gezamenlijke tuin  van de bewoners in de straat, waar ik woon.  Ons oogappeltje, waar we samen ook de appels en aardbeien van plukken.

Op youtube zijn  de samenvatting van het interview en filmpjes  van dag 2,3 en 4  van deze week ook te vinden.

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. Adviseur. Opleider.