K2 SlotEvent

Nieuw. Meer nieuws

K2 SlotEvent Alles voor Jeugd

Schermafbeelding 2015-09-25 om 11.51.00Het Event vindt plaats op 12 november 2015. Je kunt je gratis aanmelden, mogelijk gemaakt door de Provincie Brabant via; www.allesvoorjeugd.nl

“Het is belangrijk dat kinderen en jongeren de ruimte krijgen om spelend te leren, om zelf hun ideeën vorm te geven en dat zij invloed kunnen uitoefenen in de samenleving”; vertelt Lidwien van Noorden, senior trainer en adviseur bij K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd. “Dat vraagt om te geloven dat de bijdrage van deze groep essentieel is. Wil je jeugd toekomst bieden dan ga je uit van hun energie, kunde en passie en begeleid en stimuleer je hún ontdekkingen en ontwikkeling van hun talenten”.

Lidwien is lid van de stuurgroep van het K2 Slotevent en het K2 Slotboek. Zij verheugt zich op het veelzijdige programma van het Slotevent op 12 november; “Adviseurs en trainers van K2 kennen het jeugddomein van vloer tot regie goed en hebben samen gezorgd voor de inhoud van deze dag. Het werk van de adviseurs sluit al jaren naadloos aan bij de zoektochten en leerwensen van bestuurders, professionals en vrijwilligers. Op het K2 Slotevent kun je met hen toekomstplannen doorspreken. Sommigen zijn een doorstart aan het oprichten: het Brabant Kennis Innovatie Platform Jeugd i.o. Anderen werken al deels bij MEEK2, K2 Next Generation of zelfstandig”.

Opinie en adviezen van de adviseurs voor de komende decennia worden gebundeld in het K2Slotboek “Om de jeugd” (Uitgave SWP. Dit boek wordt uitgereikt op 12 november aan alle deelnemers). Lidwien schreef het hoofdstuk ‘Waarom zou je transformeren?’ met tips voor de innovatie in het jeugddomein. “Want”, zegt zij ; “jeugd heeft vernieuwde randvoorwaarden nodig om hún pad te kunnen plaveien. Zeker jeugd, die geen spreekbuis heeft in traditioneel-gevestigde ordes. Zodat ook hún verhaal invloed kan uitoefenen op de samenleving”.

Deze week was Lidwien 25 jaar werkzaam bij K2 en haar voorgangers. Ondanks dat zij er al best aan gewend is, vindt zij het triest dat het kenniscentrum ophoudt. Ze richt haar ogen echter op de toekomst en timmert aan de 21e eeuwse weg; “‘Om de jeugd’ ‘Voor de Jeugd’ ‘Van de jeugd’ heeft nog genoeg nodig”. Lidwien stapte vanaf 2013 als ZP-er de wijde wereld in met haar adviesbureau Colorsunwind, samenwerkend met het Brabant Kennis Innovatie Platform Jeugd i.o. en als partner van MEEK2; “ZP=Zelfstandig Professional ‘zónder personeel’ (lacht), maar wel samen met partners en opdrachtgevers. En vooral samen met kinderen, jongeren en hun ouders. Voor hun stem, om hún stem”.

Lidwien van Noorden is co-creeërder, owner van adviesbureau Colorsunwind voor het sociale – en jeugddomein. Zij is tevens senior opleider bij www.MEEK2.nl en partner van Changemakers073.

logo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. Adviseur. Opleider.