Nieuwe nachtburgemeesters 073

Nieuw. Meer nieuws

DEN BOSCH – De stad wordt per heden in de nachtelijke uren ‘geregeerd’ door twee kersverse nachtburgemeesters: Lidwien van Noorden(59) en Jordy van de Hurk(26). In restaurant Van Aken op De Tramkade zaterdagavond rekende het duo tijdens een spannende verkiezingsbijeenkomst af met 2 geduchte concurrenten: Siri Reijntjens(29) en Miguel van Ingen(27).

IMG_6529

Lidwien en Jordy. Volg hen en hun plannen op de facebookpagina #duo-nachtburgemeester073

De functie van nachtburgemeester van Den Bosch is de afgelopen 2,5 jaar met veel enthousiasme bekleed door het vernieuwende duo Helen van de Paverd en Marieke van den Groenendaal. Gedurende die periode heeft dit tweetal het een en ander op gang gebracht, gepaard gaand met het organiseren van diverse nachtelijke activiteiten c.q. avonturen. Voorbeelden waren Moerputten by Night en De nacht van de Waan. Dat laatste betrof een waar spektakel dat afgelopen juni plaatsvond in Het Kruithuis. Op verschillende taboedoorbrekende manieren werd geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag of er een relatie bestaat tussen psychische stoornissen én geniale kunstenaars. “We kijken met veel plezier en tevredenheid terug op onze ‘ambtstermijn’ waarin van alles is gebeurd. Maar nu is de tijd aangebroken om het stokje aan anderen over te dragen”, sprak Van den Groenendaal.

Kort daarna kregen de twee kandidatenduo’s de gelegenheid om binnen een tijdsbestek van enkele minuten hun ‘verkiezingsprogramma’, met inbegrip van hun standpunten, wereldkundig te maken. Vervolgens kon er door het publiek gestemd worden. Na het tellen van de stemmen kwamen Lidwien van Noorden en Jordy van den Hurk als winnaars uit de bus. “We kennen elkaar slechts een paar maanden, maar we hebben stellig de indruk dat we elkaar geruisloos aanvoelen. Dat neemt niet weg dat we -mede gekeken naar het leeftijdsverschil- óók behoorlijk van elkaar verschillen. Dat is tevens onze kracht. In feite zijn we twee kanten van hetzelfde dubbeltje”, aldus Van Noorden. “We hebben talloze ideeën om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ik zal er eentje uitlichten. Wat te denken van de introductie van een gezamenlijk ontbijt tussen mensen die net uit de kroeg komen en zij die de dag feitelijk nog moeten beginnen?”

Sue She, Wayne Moen en Nana Peijnenburg zorgden voor ondersteunende live-optredens, terwijl Stijn Ariaens en Iris Rijskamp tussen de bedrijven door als DJ fungeerden.

Chris Korsten Brabants Dagblad, Regio ’s-Hertogenbosch 22 mei 2016

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visual & Performance Artist. Curator. Bestuurder. Adviseur. Opleider.